«Quants noms de dones intèrprets coneixem? I de compositores? I constructores d’instruments? Directores d’orquestra? Hi ha instruments masculins i altres de femenins? Per què en el món del jazz hi ha poques dones guitarristes i, en canvi, la majoria d’arpistes clàssiques ho són? Què ens expliquen els instruments del Museu de la Música sobre les desigualtats, exclusions i construccions del gènere en les diferents societats i èpoques?»
«El fet musical és un reflex de les dinàmiques socials, però també n’és agent: les construeix. Un exemple n’és la història de la música, i la història occidental en general, en la qual les dones han estat invisibilitzades. Ara bé, si ens ho proposem, les trobarem arreu del món i en totes les èpoques, fent música i participant de la vida musical de cada comunitat.»
«Amb aquesta visita virtual us convidem a mirar el Museu de la Música amb ulleres liles, per aportar una mirada crítica sobre l’exclusió i el paper de la dona en les diferents cultures musicals i també, és clar, en l’àmbit dels museus.»
Aquest article de l'Agenda Cultural ha estat actualitzat el el 15 d'octubre de 2024, per la qual cosa, en previsió de possibles modificacions posteriors, us recomanem contrastar la informació amb la que apareix publicada al web del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Podeu fer-ho seguint l'enllaç següent: